måndag 6 oktober 2008

Hösthelg


Ett litet potpurri ifrån helgen som gick.
BVC på fredagen, och lilla gubben som han än så länge fortfarande heter, har skött sig finfint. 6 veckor idag, helt otroligt! Det är så fantastiskt stort när han börjar kommunicera allt mer med leenden som får mitt hjärta att gå itu.
Matlagning med styvsonen! Kan varmt rekommendera den här boken där någon tänkt till, och använder bilder istället för tråkig liten text. Tack vare den pedagogiken vill han nu laga mat som vi aldrig hade kunnat drömma om att han skulle säga annars. Första valet ifrån boken, var Lax med rödbetor och fetaost, som han tog sig an med stort engagemang. Resultatet var kanongott! Bildpedagogik tror jag verkligen mycket på. Läste i tidningen också om några lärare som fått pris för att de jobbat med bilder och praktiska exempel för att få sina högstadieelever mer intresserade och i förlängningen bättre på matte. De hade lyckats förbättra sig markant!
I söndagens höststorm, regn och drivis arrangerade min sambo en fotbollsturnering för lillkillens lag och ett antal andra. Det innebar att vi stod där, tappra med regnets vassa, kalla strålar över våra huvuden, och tittade på de små hjältarna som sprang omkring där nere på konstgräset. Och hjältarna som jobbade med att sälja hamburgare under partytältet som trotsade vindbyarna. Men bragdmedaljen går till min älskade man som lägger ned så många timmar och energi för att se glädjen i deras små ögon.

1 kommentar:

Catwoman sa...

Vad ska han heta då? inga favoriter?
det verkar gå bra iaf, skönt och härligt :D