onsdag 18 juli 2007

Gästspel i Halmstad

Vi avslutade Göteborgsdagarna med ytterligare en våldgästning hos andra av mina gamla vänner i Götet som för övrigt blev en fantastiskt mysigt dag,kväll och natt. Västkusten bjöd äntligen på sitt absolut bästa väder och sommaren var plötsligt tillbaka. Båttur med salta stänk i håret, bad i flera vikar med tillhörande paddlande och oroligt flackande blickar av rädsla för brännmaneterna. Jodå, de var där. Många! Äntligen en kväll där man kan sitta ute i den varmfuktiga, ljumma, sommarluften utan minsta kyla. Filtarna kom först fram många timmar senare, när kvällen övergått till natt och snarare gryning. Underbart!
Vår turné drog sen vidare till Halmstad igår. Gjorde ett stopp på Tylösand. Något jag aldrig sett men haft många bilder om. Lite av en besvikelse faktiskt. Sambon som varit där förut stod med ett vemod i ansiktet och grubblade på vad som hänt. Stranden var sig inte lik. Mycket smalare. Mindre sand. Betalsolstolar. Gessle, ditt hotellkomplex imponerade inte heller faktiskt.
Väl inne i stan blev det en snabbrepa på den lilla gågatan, för att sedan hämta upp den optimala sommarkvällsmaten. Pizza, läsk, godis och chips och bunkra upp inne på hotellrummet framför Allsången och Barnaby.
Min sambo tittade ut på kvällsolen och undrade om det var nåt fel på oss som låg där inne på hotellrummet.
Det är väl det som är semester!? svarade jag.
(till historien hör att vi under den härliga sommarnatten igår sovit mycket begränsat antal timmar och konsumerat ganska många glas vin..)
Idag bär det vidare av till östkusten och Gotlands sköna vyer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns tryggt att jag kan följa din semester från kust till kust, synd bara att det inte går att hålla sig uppdaterad på dramat som sker bakom lykta dörrar...;-)

Borgarbrackan sa...

kerstin: ja eller kanske är det tur det...längtar efter dig. Kram